Johan Nilsson

Borgafjällen

Nästa stopp på vår lilla rundtur var Borgagården, första sommarbesöket på länge.
Började dag två nere vid Borgasjön precis som vid andra besök där och om vi haft lite otur med vädret vid de senaste besöken så fick vi lite kompensation för detta nu.

Ännu en fin morgon vid Borgasjön

Efter frukost var planen att vi skulle vandra på Klöverfjället precis som jag och ungdomarna gjort de senaste höstarna och nu var det alltså fruns tur att få se var vi brukat vandra.
Vi tog bilen upp till parkeringen och gav oss iväg uppåt. Då vi vandrat där de senaste höstarna har vädret varit allt utom bra och vi har inte sett så mycket av bergen och omgivningarna så det var fantastiskt att få se det vi tidigare bara anat i dimma, regn och moln.

Klöverfjället – 1303 m

När vi vandrade på Satsfjället hade vi fin utsikt över Norra Borgafjällen och de topparna vi såg var bland annat Jiengejethseme och Jiengegietje samma som på bilden nedan fast nu från andra hållet.

På väg upp mot Klöverfjället – Klöverfjället 1303 m – Jiengejethseme 1440 m – Jiengegietje 1477 m

När man vandrar uppåt så är det lätt att glömma att stanna till och titta bakåt för att se så man inte missar något – det ger ju dessutom tillfälle för lite extra vila 🙂

Klöverfjället – Det gäller att komma ihåg att titta bakåt ibland – Södra Borgafjällen och Borgahällan

På höstarna har ett tänkbart mål varit att gå till Klöverfjällstugan men på grund av vädret och den dåliga sikten så har vi varken sett den eller kommit fram till den.
Nu tänkte vi att vi skulle ta oss så långt att vi iallafall skulle se den och kanske till och med gå ända fram – men då vi inte kände för att vada över en bäck fick vi nöja oss med att de den på håll.

Jiengejethseme 1440 m – till höger på håll stugan som vi bara har hört talas om tidigare

Efter att ha kollat runt lite för att se om det var lättare att passera över bäcken på något annat ställe gav vi upp och tog paus istället

Fikapaus vid Klöverfjället

Efter en välförtjänt vila gav vi oss efter en stund tillbaka mot parkeringen – en ganska behaglig promenad med häftig utsikt mest hela tiden.

Väntar på han som skall fota ”allt” …

På väg ner mot trädgränsen

Ytterligare bilder från besöket på Borgagården finns under Galleri.