Johan Nilsson

Höstresa till Borgagården

Bättre sent än aldrig säger man ju så här kommer lite bilder från september och årets höstresa till Borgagården.
Fredagen var som tidigare tänkt för en promenad vid Klöverfjället – denna gången tillsammans med både Josefine och Jonathan.
Precis som i somras så hade vi vädrets makter på vår sida, bortsett från en lite kylig vind så var vädret fantastiskt.
Tog som vanligt bilen till parkeringen och sedan leden vidare uppåt – det blev ganska varmt i solen och inte blev det bättre av att jag hade reflexväst på, order från frun då det var älgjakt.
Om det nu fanns några älgar i närheten så skrämde vi antagligen bort dem för vi såg inte skymten av älgar eller jägare däremot mötte vi andra vandrare som antagligen undrade vad det var för en knäppgök som gick omkring med reflexväst mitt på ljusa dagen.

Fina höstfärger

Vi passerade bäcken, inte alls så mycket vatten som tidigare år, och fortsatte vidare upp mot platån.

Klöverfjället

Då vi hade planer på att hinna fiska lite också så vände vi lite tidigare än vad vi gjorde i somras, men Josefine och Jonathan fick iallafall se stugan på håll och framför allt se det som vi bara anat de tidigare höstarna de varit med oss häruppe.

Borgahällan och Södra Borgafjällen, jodå det är fint på hösten också

På vägen tillbaka fikade vi och njöt av utsikt, det fina vädret och tog en massa bilder 🙂

Härligt höstväder och fint sällskap

Tillbaka vid Borgagården tog vi bara en kort paus innan det var dags för årets fisketur på Borgasjön. Då man sänkt vattennivån så låg båten ganska långt från vattnet men med gemensamma krafter (tur att Jonathan är så stark) lyckades vi få ner den till vattnet. Vi tankade och gav oss iväg – blåste kanske lite väl mycket, men vi tog oss iallafall över till den södra sidan av sjön där det var lugnare.
Vi åkte fram och tillbaka flera gånger, ungdomarna fiskade och jag fick den stora äran att styra. Himla fin utsikt hade vi men när det gällde fiskandet så var det dött ända tills vi hade bestämt att ge upp, då fick Josefine napp. De lyckades med gemensamma ansträngningar få den ombord, inte världens största men iallafall en fisk 🙂 och efter lite fotograferande så släppte vi tillbaka den.

Lite valuta för fiskekorten..