Johan Nilsson

Vilket skådespel…

Det blir inte så mycket fotograferande så här års så det får bli ytterligare några bilder från höstens besök på Borgagården.
Dessa bilder skall man helst titta på i ett inte allt för ljust rum (helst mörkt) för att de skall komma till sin rätt och klicka gärna på dem för att se dem i ett större format.

Vi visste att det fanns möjlighet till norrsken om vi bara hade vädrets makter på vår sida.
Första kvällen var Josefine och jag nere vid Borgasjön för att kolla hur det såg ut, helt vindstilla men tyvärr på tok för mycket moln.
Men man kunde skymta genom molnen att det fanns något bakom dem…
Vi gav upp och gick tillbaka till stugan.

Vid tretiden väckte Josefine mig med orden – Det är stjärnklart !!!
På med kläderna, fram med kamera och sedan en promenad ner till sjön – snacka om entusiaster 🙂
Det hade börjat bli lite molnigare igen men vi tog iallafall lite bilder, bland annat denna – kolla in den lila himlen – det var helt klart saker på gång

Nere vid sjön, 03.30, kolla färgen på himlen.

Det mulnade dock så det vara bara att återvända till stugan för ytterligare några timmars sömn.

Senare denna dag efter en som vanligt väldigt god middag på Borgagården väntade vi på att det skulle bli mörkt och vid halv tio var vi återigen på väg ner till sjön.
Det var mulet när vi kom ner men undan för undan skingrade sig molnen och framåt halv elva var himlen grönaktig blandat med lite lila – såg lovande ut.

Strax innan klockan elva..

Några minuter efter att ovanstående bild togs började det hända saker till vänster över sjön, kraftiga strålar, precis som om någon lyst med en jättelampa över himlen.

Maffigt eller hur…..

Vi ringde upp till stugan och sa till dem att komma ut, detta måste de bara se….
Det fortsatte att öka i styrka, vi har sett norrsken vid några tidigare tillfällen men detta var så mycket, mycket starkare – hela himlen lystes upp, inte bara i kanten på himlen utan ovanför och bakom där vi stod, man visste inte riktigt var man skulle titta 🙂

Rakt ovanför

Efter ca 10 minuter började det avta för att efter ytterligare 10 minuter öka igen men denna gången inte alls så kraftigt och mest i kanten över sjön.

Sen kväll vid Borgasjön

Vid halv tolv började det blåsa upp och moln drog in över sjön, vi återvände upp till stugan, mer än nöjda med kvällens upplevelser.