Johan Nilsson

Några utflykter

Vi hann även med några utflykter denna fantastiska sommar.
Kleven besökte vi tillsammans med Susann och Jan, det blev fika på Café 7:an och sedan en promenad upp till utsiktsplatsen där vi väntade på att man skulle börja skärmflyga, men vinden var nog inte tillräckligt bra för de kom bara nästan iväg. Men utsikten var det inget fel på.

Utsikten från Kleven

Dagens transportmedel….

Vilket stall…

Nästa utflykt gick till Västergötland, först ett besök vid Åsle Tå – Sveriges största samling av backstugor, de ligger på sina ursprungliga platser längs tågatan och Kolaforsen.

Nästa stopp var Herrtorps Qvarn i Härlunda där det blev paus med fika.
På väg tillbaka svängde vi in till Trandansen vid Hornborgarsjön för att se om vi kunde se några tranor. Det stod ett gäng en bit bort men de var för långt bort för att det skulle bli några bilder.
Men så lyfte några från ett annat ställe och de passerade snällt en bit från oss, så jag fick mina bilder och vi kunde fortsätta hemåt – alla nöjda 🙂

Vid Hornborgarsjön

Vi hann också med ett besök i Östergötland och då närmare bestämt Flygvapenmuseet i Malmslätt och såklart måste vi ha med en bild därifrån.
Enligt Flygvapenmuseets hemsida var detta Sveriges hemligaste flygplan under kalla kriget, man hade två stycken och den andra finns på Arlanda och tas där omhand av Le Caravelle club.
Ursprungligen användes de av SAS innan de såldes till Flygvapnet 1971
Om man hade (o)tur när man gjorde lumpen kunde man få den stora äran att hålla ett öga på dem nattetid om de besökte flottiljen, jag vet en som fick göra det 🙂

TP85 på Flygvapenmuseet

Efter denna kulturupplevelse körde vi vidare mot glasstället 31:ans glass och kök som ligger i Hästholmen vid Vätterns strand. Efter ett kortare stopp vid Rökstenen var det dags att prova deras glass, jodå den var minst lika god som ryktet sa.
Vi avslutade besöket med en promenad runt i hamnen innan vi styrde vidare söderut.

Inget vidare väder på andra sidan Vättern