Johan Nilsson

Utflykter men ingen tur med vädret

Vi har i september varit iväg på två små utflykter med Mazdan.
Den första gången skulle vi iväg en kväll, vi hade funderingar på Kleven men av diverse anledningar så kom vi inte iväg när vi tänkt så det blev försent att åka dit. Vi funderade lite och åkte sedan till Brahehus, kunde ju vara fint att sitta där och fika och samtidigt njuta av lite utsikt.
Vi gick under motorvägen och satte oss vid sidan om ruinen. Frun brukar klaga på att det alltid blåser när vi är vid kusten men jag skall säga det är ingenting mot vad det blåste här, det gick nästan vågor i kaffekoppen och man fick hålla i kepsen. De andra besökarna trodde nog vi var knäppa som satt där i vinden.

Blåsigt men utsikten är inget att klaga på

Nästa utflykt var till Hornborgasjön, hade läst att där skulle vara drygt 13000 tranor där så det kunde ju vara värt ett besök. Prognosen för vädret var mulet och dimmigt som skulle lätta och det skulle bli en fin eftermiddag och runt 20 grader.
Vi åkte rejält påklädda mot Trandansen, passerade ett antal vindkraftverk strax innan Falköping och man såg bara den vingen som pekade neråt, inte speciellt lovande.
Vid Trandansen var det allt utom trångt och inte en Trana i sikte men vi tog fram fikan och satt där och spanade samt väntade på det vackra vädret.
Med tanke på rubriken, nej det blev ingen sol – efter ca 2 timmar gav vi upp och vände åter hemåt.
Vi såg kanske 50 tranor som var på behörigt avstånd, en Havsörn även den på håll samt lite annat. De där 13000 var antagligen på någon annan plats runt sjön eller så höll de sig bara undan.
Nej någon tur med vädret har vi inte men som frun sa, du hade iallafall trevligt sällskap 🙂

Några av de tranor vi såg vid en dimmig Hornborgasjö