Johan Nilsson

Septemberdagar vid kusten

I början av september var vi några dagar vid kusten, fint väder så det var bra förutsättningar för att fotografera lite fågel mm.
Söndag morgon varifrån fågelbilderna nedan är ifrån var riktigt kall, inte många plusgrader. Var på plats innan solen gick upp, gick väldigt försiktigt sista biten för att inte skrämma upp alla gäss som hade samlats.

Fin soluppgång blev det

Väldigt många gäss som kom flygande eller lyfte, Vitkindad gås, Kanadagås, Grågås och säkert andra också.

Vitkindade gäss

Fler Vitkindade gäss, de här kom rätt nära

Morgonens höjdpunkt på fågelfronten visade sig efter två timmar. Havsörnen kom flygande ca 300 meter ifrån där jag stod och så landade den längst ut på udden. Som jag skrev innan så var det en riktigt kall morgon och då det var varmare i vattnet så blev det tyvärr ”värmedaller” i luften så bilderna när den landade blev inte vad man kunde hoppats på.

Man får iallafall en uppfattning om hur stora de är.

Har sett dem därute innan och då har de alltid lyft och flugit norröver men denna gången flög den in mot land. Den passerade väl ca 100 meter från där jag stod så några bilder blev det innan den fortsatte och skrämde upp de flesta fåglarna som var i närheten.

En ung Havsörn

Även kvällarna var klara och tittade man åt sydväst så kunde man se Vintergatan.

Vintergatan