Johan Nilsson

Besök i Skåne

Enligt tradition tillbringade vi Kristihimmelsfärdshelgen i Skåne, denna gången blev det bara på Kullahalvön. Var uppe runt klockan sex för att se om det fanns några fåglar att fotografera, piren där jag brukar stå var avstängd så jag provade att gå norrut och hamnade på Kattegattleden som visade sig  vara en bra plats att fotografera ifrån.

Gråhäger

Drillsnäppa

Fisktärna

Senare på dagen stod Kullens fyr på programmet och som vanligt blev det en promenad ner mot vattnet. Det brukar vara rätt mycket fågel att spana efter men inte detta året men det var bra för själen att sitta där nere iallafall.

Stor skillnad mot förra året då det blåste som bara den

På väg upp till fyren igen

Andra kvällen avslutades på Kattegattleden med en fin solnedgång, gäller att passa på man vet inte hur det blir om de bygger vindkraftverk i Kattegatt.

Från Kattegattleden

Sveriges högst belägna fyr från Kattegattleden